Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in analize obiska tega spletnega mesta. Več ...
Dovoli Zavrni
si | en
| PUM | Natura 2000 | Sklad dela | Podjetno Zasavje |
Podvine 36
1410 Zagorje ob Savi
Slovenija
tel.: + 386 (0)3 56 60 500
fax.: + 386 (0)3 56 60 510
Išči
ANKETA
V obdobju 2014-2020 Zasavje potrebuje predvsem vlaganja v
gospodarstvo
ljudi in znanje
prostor in okolje
POVEZAVE

Aktualno

Sprejet RRP zasavske regije do 2020

6. oktobra je Razvojni svet zasavske regije na svoji seji sprejel regionalni razvojni program zasavske regije za obdobje od 2014 do 2020 (RRP), za njim pa ga je potrdil tudi Svet zasavske regije, tako da je temeljni razvojni dokument Zasavja za to programsko obdobje veljaven. Temeljni strateški in programski dokument na regionalni ravni, s katerim se uskladijo razvojni cilji v regiji ter določijo instrumenti in viri za njihovo uresničevanje, je objavljen na spletni strani Regionalnega centra za razvoj.

 

Sprejetje RRP pomeni konec triletnega obdobja pripravljanja in usklajevanja, saj je program njegove priprave Svet zasavske regije sprejel 11. oktobra 2012. V vmesnem času je bilo pripravljenih več različic, v katerih so bile upoštevane pripombe iz različnih razprav, ki so tekle v Zasavju, nadalje dejanske spremembe v regiji, kar velja predvsem za področje energetike, in tudi spremembe, ki jih je narekovalo sprejemanje dokumentov na nacionalni ravni – Operativni program za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 je bil na primer sprejet šele konec leta 2014, Strategija pametne specializacije pa letošnjega septembra.

 

V letošnjem letu so bila opravljena dodatna usklajevanja, nakar je Ministrstvo za gospodarski razvoj  in tehnologijo zasavskemu RRP julija izdalo pozitivno mnenje o skladnosti z  zakonom o spodbujanju regionalnega razvoja in razvojnimi politikami države. Na tej osnovi je bil RRP 6. oktobra tudi dokončno sprejet in potrjen.

 

RRP sledi priporočilom in strukturnim ter vsebinskim zahtevam posebne uredbe o regionalnih razvojnih programih. Tako je sestavljen iz analize regionalnih razvojnih potencialov, opredelitev ključnih razvojnih ovir in prednosti regije, opredeljuje vizijo razvoja regije in njene razvojne specializacije, opisuje razvojne cilje in prioritete regije, podrobno opisuje ukrepe v okviru posamezne prioritete in daje okvirno finančno oceno vrednosti.

 

Copyright © 2009 Regionalni center za razvoj d.o.o., vse pravice pridržane
Vsa vsebina je avtorsko zaščitena in se je ne sme distribuirati brez predhodnega dovoljenja.

Izdelava Spletni studio Inframe